LIMBURGS KAMPIOEN in Windraak!

08-12-2012

In Windraak had ik nog nooit gereden, het parcours was nieuw voor mij. Na een rondje inrijden viel het me niet tegen! Aardig wat klim en stuurwerk, zeker door de sneeuw was het op plaatsen glad. Tevens was deze wedstrijd vernoemd tot het Limburgs Kampioenschap.

 

Aan de start veel Univega renners, toekomstige ploegmaten waaronder Ritchie Motkee, Kristof Houben, Tim Vaessen, Jarno Messing en Duitser Gerrit Rosenkranz. Na de start had ik moeite met het ritme vinden. Het waren o.a. Ritchie Motkee, Noud Nijssen Dave Vermazeren die vooraan reden. Laterna sloot Duitser Rosenkranz ook aan en hij versnelde meteen! Ritchie liet een gat vallen waardoor hij een aardige voorsprong kreeg. Langzaam begon ik goed in het ritme te komen en kon ik mijn tempo omhoog schroeven. Ik zette de achtervolging in op Rosenkranz en ben ik mijn eigen tempo er naar toe gereden. Halfweg koers sloot ik bij hem aan. Achter ons reed Ritchie op een 3e plaats.

windraak_1

 

Rosenkranz en ik waren aan elkaar gewaagd, maar in de een na laatste ronde maakte hij een slippertje waardoor ik een kleine voorsprong kreeg. In de laatste ronde alles gegeven en hierdoor ben ik Limburgs Kampioen!! Deze titel heb ik nog nooit behaald en ik ben er ontzettend blij mee! Gijs Dohmen had een slechte dag en werd 12e. Hierdoor ben ik aardig wat punten ingelopen en ik sta weer aan de leiding!

windraak_2

windraak_5

Morgen weer koers in Meijel.

Groeten Sjef

 

Sponsors

Banner
Banner
Banner

Univega Team Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner