Winst in Nederweert-Eind

16-12-2012

Ook in Nederweert was het parcours nieuw voor mij. Niet mijn favoriete ronde. Vlak en niet heel selectief. Toch was het zwaar omdat de ondergrond nergens lekker liep. Ondanks de regenval bijna nergens modderig en kwamen we er dit weekend een stuk schoner vanaf als vorig weekend!

De kopstart was voor David Weishaupt, die vervolgens een ronde lang op kop reed. Daarna nam ik het commando over en ontstond er een kopgroep van 5 man met daarbij David Weishaupt, Gijs Dohmen, Noud Nijssen en Harrie Rasing. Later kwamen ook Lex v Enckevort en Dave Vermazeren aansluiten. In de 4e ronde vond Gijs het niet snel genoeg gaan en hij plaatste een demarage. Alleen ik kon hem volgen en we kregen al snel 10 seconden voorsprong op de rest. Daarna reden we om en om op kop en de voorsprong werd groter.

nederweert1

nederweert2

Halfweg koers probeerde Gijs mij af te schudden en hij versnelde nog eens flink! Ik had moeite met hem te volgen maar ik kon het wiel houden. Toen probeerde Gijs nog nét een aantal achterblijvers in te halen op een smal gedeelte waar hij een kort afgezaagd boompje, verdekt met wat struiken, over het hoofd zag en hier vol tegen aan fietste! Hij is hard van z'n fiets gevallen en ook niet meer verder gefietst. Hierdoor kon ik onbedreigd naar de overwinning fietsen. Dit gun je niemand en ik win liever in een duel dan op deze manier. Ik hoop dat Gijs er niet teveel aan over houdt en in Blerick weer aan het vertrek staat!

2e werd David Weishaupt die een sterkte wedstrijd reed, en 3e werd Lex v Enckevort.

nederweert3

Volgende week is Blerick, altijd een mooie wedstrijd.

Groeten Sjef 


 

 

Sponsors

Banner
Banner
Banner

Univega Team Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner