3e in Reuver en eindwinst in Fietssportief Cup!

20-01-2013

Door de sneeuw en ijzel lag het parcours in Reuver er erg glad bij! Ik had er zin in want normaal gesproken liggen deze omstandigheden mij wel.

Ik had kopstart, maar al snel kwam David Weishaupt mij voorbij en hij trok flink door. Ik had moeite om hem te volgen. Zowel conditioneel had ik het zwaar en technisch gezien liep het ook niet lekker. Even later kwamen Noud Nijssen, Bas Peters en Roel van Houtum mij ook voorbij. Ik kon op een 5e plek blijven rijden maar het ging niet soepel.

reuver1 custom 2

Halfweg koers kwam ik beter in het ritme en kon ik terugkomen tot een 3e plaats. Ik kon zelfs weer aansluiten bij Bas en Roel die een kleine voorsprong hadden genomen. Maar nét op dat moment dat ik aan sloot nam ik iets teveel risico en gleed ik onderuit in een bocht. Hierdoor sloot Noud weer bij me aan. Samen knokte we ons terug en kwamen we snel bij Roel. Bas had inmiddels wat afstand genomen. We werkten goed samen en we konden Roel achter ons laten. Noud werd 2e en ik werd 3e. Hierdoor werd Noud ook 3e in het eindklassement! Mijn grootste tegenstander deze competitie, Gijs Dohmen, kwam vandaag niet voorin het veld en werd 13e.

reuver2 custom

De eindwinst was al binnen, maar nu is het officieel. Het was een hele leuke wintercompetitie met veel verschillende omstandigheden en leuke afwisselende parcoursen. Tot halverwege de competitie was de strijd om het klassement erg spannend met concurrent Gijs Dohmen. Van de 14 wedstrijden stond ik 13 x op het podium. Enkel in Schweiberg had ik een hele slechte dag en werd ik 6e. Ik behaalde in totaal 6 overwinningen, in Liessel, Brunssum, Windraak, Nederweert-Eind, Blerick en Landgraaf. Mijn hoogtepunt was het Limburgs Kampioenschap in Windraak waar ik op een mooi en zwaar parcours in een sterk deelnemersveld de overwinning pakte. Dit is na 2002 de 2e keer dat ik de eindwinst pak in de wintercompetitie. Ook ben ik erg blij met mijn nieuwe team Univega. De overstap naar een 29" mountainbike is erg goed bevallen.

reuver3 custom
Eindklassement: Gijs Dohmen (2e), Sjef Klerken (1e), Noud Nijssen (3e)

De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma, en doe ik even rustig aan. Eind februari is de Univega team presentatie en krijgen we ook nieuwe teamfietsen. Mijn volgende wedstrijd is weer op 1 april in Nieuwkuijk. De eerste wedstrijd voor de KNWU topcompetitie bij de categorie Masters 30+. Voor mijn overig programma bekijk de kalender voor 2013.

Groeten Sjef
 

 

Sponsors

Banner
Banner
Banner

Univega Team Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner