De kop is eraf

11-03-2013

 

De eerste nationale MTB wedstrijd van het seizoen zit er weer op! Het was alweer 2 jaar geleden dat ik in Berlicum was geweest. Het was een nieuwe locatie en dus een nieuw parcours. 

Het parcours was sterk verbeterd t.o.v. het vorige. Veel singletrack, draaien en keren en minder rechte saaie stukken. Doordat ik in Assen niet gestart was, zou ik eigenlijk helemaal achteraan moeten starten. Echter was Danny van Zoggel van de organisatie zo aardig geweest mij vooraan te plaatsen waardoor ik op de 2e startrij stond! Danny bedankt! Mijn start ging super. Voor mij kreeg ik meteen de ruimte waardoor ik als 2e de eerste bocht in draaide achter Eric van den Bogaard. Zie hier een filmpje van de start:

http://www.youtube.com/watch?v=vOFK235mnGw

Eric lag het tempo meteen hoog waardoor ik erg diep moest gaan. Hierdoor ben ik in de eerste ronde boven mijn kunnen gaan rijden. Hiervan moest ik in de 2e en 3e ronde herstellen en zakte heel wat plaatsen terug. Gelukkig kwam ik daarna weer lekker in mijn ritme en kon ik weer wat plaatsen goed maken. Uiteindelijk werd ik 15e. Voor de eerste wedstrijd is dit goed genoeg, en ben tevreden. Het is een mooi uitgangspunt voor betere resultaten.

Mijn nieuwe Univega team fiets bevalt super goed! Hij voelt en comfortabel aan. Vanaf het eerste moment rij ik er lekker op en ben er erg tevreden mee.

Mijn volgende nationale wedstrijd is op 2e paasdaag in Nieuwkuijk. Wellicht ga ik volgende week in BelgiĆ« in Sart Tilman ook nog een korte marathon rijden als training.

Groeten Sjef

 

 

 


 

 

 

Sponsors

Banner
Banner
Banner

Univega Team Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner