50e in Ronde van Brabant

06-05-2013

 

De Ronde van Brabant, een mooie klassieker voor amateurs waar renners uit heel Nederland op af komen. Ik had me niet ingeschreven en de wedstrijd zat al vol met 200 inschrijvingen, dus op zondagmorgen op goed geluk naar Liessel gereden om te kijken of ik toch nog mocht starten. En ja hoor, er waren al een aantal afmeldingen dus ik kreeg een startnummer.

 

Onder het genot van een lekker zonnetje en te weinig wind gingen 200 wielrenners van start voor 126km koers. De start was in Liessel en vervolgens liep de ronde over de dorpen Deurne, Milheeze, de Rips, Oploo, Overloon, Stevensbeek, Sint Anthonis, Landhorst, Venhorst, Boekel, Gemert, De Mortel, Bakel, Deurne en dan weer terug naar Liessel waar nog drie plaatselijke ronden van 9,4 km gereden werden. Er stond weinig wind dus alle korte ontsnappingen werden snel gegrepen door het peloton. Ik kon lekker meedraaien en probeerde me zo goed mogelijk voorin te houden om valpartijen te voorkomen. Na 100km koers merkte ik goed dat ik nog weinig koersen van deze afstand/tijd heb gereden. Maar heb de wedstrijd met succes uit kunnen rijden. Met een gemiddelde snelheid van 44.7 km/uur waren we binnen de 3 uur klaar. Ik heb niet meer mee gesprint en ben in het peloton gefinisht met een 50e plaats. Kortom, een hele goede training! Volledige uitslag staat hier.

Woensdagavond 8 mei een thuiswedstrijd op de weg in Baarlo, en zaterdag 11 mei weer eens de MTB op! De 2e wedstrijd van de KNWU topcompetitie in Apeldoorn.

Groeten Sjef

 

 

 


 

 

 

Sponsors

Banner
Banner
Banner

Univega Team Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner